Learning & Development
-
2
 minuten leestijd

3 x waarom je timemanagement training niks opleverde

“Hebben we al geprobeerd, leverde niet genoeg op.” Dat horen wij wel vaker. En we weten ook waarom. Dit zijn 3 redenen waarom jouw laatste timemanagementtraining niks opleverde.

1. Je collega’s willen stiekem (nog) niet echt veranderen

Waarom het zo lastig is om nieuwe kennis toe te passen? In veel timemanagementtrainingen gaat het alleen over productiviteitstips, en niet over onderliggende redenen voor bepaald gedrag. Terwijl die overtuigingen juist de basis zijn van echte gedragsverandering. Waarom doe je nu wat je altijd doet?

Overtuigingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Ik kan deze taak aan niemand anders overlaten
  • Ik moet echt bij alle teamoverleggen aanwezig zijn
  • Ik moet mijn e-mails in verschillende mappen bewaren, anders vind ik nooit meer iets terug

Zolang iemand die overtuigingen niet doorheeft en niet aanpast, zal diegene nooit efficiënter kunnen werken.

2. Ze weten niet goed hoe dingen anders kunnen

In de meeste timemanagementtrainingen worden je collega’s overladen met heel veel algemene kennis en tips, en daarna aan hun lot overgelaten. Handig zo’n tip over omgaan met urgente en minder urgente taken, maar hoe kun je dat nou voor jezelf goed inrichten in de praktijk? Die praktische uitleg ontbreekt in veel trainingen en daardoor levert zo’n training weinig resultaat op. Je hoofd zit op een gegeven moment gewoon vol, je onthoudt misschien 2% van de tips, en je weet nog steeds niet hóé je nou vanaf morgen de dingen anders kunt doen. Er is geen vertaalslag naar de werkgewoonten en software van je collega’s gemaakt.

3. Je collega’s vervielen in oude gewoontes

Op een andere manier leren werken, lukt niet in een 1-daagse training. Mede doordat mensen niet zoveel informatie op 1 dag kunnen verwerken. Maar veranderen kost ook gewoon tijd en gebeurt met ups en downs. Is er tijdens of na die lastige momenten geen trainer of mededeelnemer in de buurt om hulp aan te vragen, dan haken mensen af en vervallen ze in hun oude patronen. En als de stof daarna ook niet meer wordt herhaald, is alle moeite verloren.

Trouwens, het helpt ook als een training niet saai is

Ja, timemanagement kán een heel saai onderwerp zijn. Bijvoorbeeld als een docent z’n deelnemers overstelpt met bakken theorie op stoffige sheets. Niks geen video’s, discussies of zelf dingen oefenen. En wie heeft er nou zin om de hele dag in een lokaal te zitten luisteren? Om vervolgens een lading huiswerk mee te krijgen maar je je geen raad mee weet?

Het kan ook anders

Bij Flipmonday pakken we de incompanytraining anders aan. In 3 live sessies krijgen je collega’s een waterdicht systeem voor meer rust en overzicht:

  • We delen niet alleen kennis en tips maar geven mensen ook inzicht in hun overtuigingen en mogelijke alternatieven.
  • We sturen ze niet met een kluitje in het riet, maar stellen in de les bijvoorbeeld al samen Outlook in. Zo is de nieuwe manier van werken veel makkelijker vol te houden.
  • Tussen de sessies zitten steeds een paar weken. Dus deelnemers kunnen zelf oefenen en de volgende keer hun vragen stellen. Dat zorgt voor echte gedragsverandering op de lange termijn.

Zo krijgen je collega’s niet alleen meer gedaan, ze worden er ook nog eens gelukkiger van.

Flip naar betere resultaten

Zin in een leuke timemanagementtraining die wél wat oplevert? Bel of mail Michelle voor een vrijblijvende kennismaking via 085 - 0043 918 of michelle@flipmonday.nl.

Deze auteur is geverifieerd.
Verified writer
Deelnemers aan een timemanagement training die praten en lachen.
Verkoopargument.
Waardering van de training.
Gratis deelnemen aan kennismakingstraining

HR en L&D professionals gezocht!

Herken jij je in de dingen hieronder?

  • Je bent HR professional bij een organisatie met >100 (kantoor-)medewerkers
  • Je zoekt manieren om werkdruk te verlagen 🤯
  • Je organisatie werkt met Microsoft Outlook (Windows)

Speciaal voor HR en L&D professionals is een beperkt aantal gratis trainingsplaatsen beschikbaar voor ‘Grip op je werk’. In aanmerking komen? Meld je hier aan.

Ja, ik wil gratis deelnemen