Persoonlijke effectiviteit
-
2
 minuten leestijd

Plannen en organiseren: breng structuur in je werk

Een van de sleutels tot goede resultaten en plezier in je werk is het plannen en organiseren van je taken en activiteiten. Door structuur aan te brengen in je werk, kun je efficiënter werken, je productiviteit verhogen en stress verminderen. Ontdek in dit blog hoe je jouw werk beter kunt plannen en organiseren en hoe een timemanagement training je hierbij kan ondersteunen.

Efficiënt plannen en organiseren

Effectief plannen en organiseren begint met het creëren van een overzicht en het stellen van duidelijke doelen. Laten we beginnen met een aantal technieken en tips die hierbij kunnen helpen:

 1. Maak gebruik van een digitale tool: Gebruik een digitale tool om je werk in te plannen die bij je past, zoals een agenda (bijvoorbeeld Outlook) en takenlijst-app zoals To Do, maar als je uitgebreide projecten te managen hebt kan dit ook projectmanagementsoftware zijn. Dit stelt je in staat om al je taken en deadlines op één plek te beheren en gemakkelijk te visualiseren.
 2. Prioriteiten stellen: Identificeer de belangrijkste taken en geef deze prioriteit. Focus je op de taken die het meest bijdragen aan je doelen en resultaten. Gebruik bijvoorbeeld de Eisenhower Matrix (urgent en belangrijk) om je taken te categoriseren en beter te prioriteren.
 3. Maak een realistische planning: Wees realistisch bij het plannen van je taken en tijd. Overschat niet wat je in een bepaalde periode kunt bereiken. Houd rekening met onvoorziene omstandigheden en reserveer voldoende tijd voor pauzes en ontspanning.
 4. Werk met deadlines: Stel duidelijke deadlines voor je taken en maak gebruik van reminders om je eraan te herinneren. Deadlines helpen je om focus te behouden en te voorkomen dat taken zich opstapelen.

Voordelen van effectief plannen en organiseren

Het plannen en organiseren van je werk biedt tal van voordelen die je helpen om succesvol en stressvrij te werken:

 1. Verbeterde productiviteit: Door je taken en activiteiten goed te plannen en te organiseren, werk je efficiënter en verhoog je je productiviteit. Je kunt je tijd effectiever benutten en meer gedaan krijgen in dezelfde tijd.
 2. Verminderde stress: Een gestructureerde aanpak zorgt voor minder stress en chaos. Je hebt een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren en wanneer, waardoor je meer controle hebt over je werk.
 3. Betere focus: Met een georganiseerde planning kun je je beter concentreren op je taken en prioriteiten. Je wordt minder afgeleid door onnodige zaken en kunt je aandacht richten op wat echt belangrijk is.

Leer plannen en organiseren met een timemanagement training

Wil je leren hoe je jouw werk effectief kunt plannen en organiseren? Een timemanagement training zoals 'Grip op je werk' kan hierbij helpen. In een goede timemanagement training leer je niet alleen technieken en strategieën om je werk beter te plannen, prioriteiten te stellen en je focus te behouden, maar leer je ook hoe je die principes in de praktijk toe kunt passen in tools die je dagelijks al gebruikt zoals Outlook en OneNote. Zo leer je:

 • Inzicht in effectieve manieren om je agenda en taken te plannen
 • Technieken om prioriteiten te stellen en focus te behouden
 • Praktische tools en tips om je werk beter te organiseren in Microsoft Outlook en OneNote
 • Handvatten om stress te verminderen en productiviteit te verhogen
Deze auteur is geverifieerd.
Verified writer
Deelnemers aan een timemanagement training die praten en lachen.
Verkoopargument.
Waardering van de training.
Gratis deelnemen aan kennismakingstraining

HR en L&D professionals gezocht!

Herken jij je in de dingen hieronder?

 • Je bent HR professional bij een organisatie met >100 (kantoor-)medewerkers
 • Je zoekt manieren om werkdruk te verlagen 🤯
 • Je organisatie werkt met Microsoft Outlook (Windows)

Speciaal voor HR en L&D professionals is een beperkt aantal gratis trainingsplaatsen beschikbaar voor ‘Grip op je werk’. In aanmerking komen? Meld je hier aan.

Ja, ik wil gratis deelnemen