Persoonlijke effectiviteit
-
 minuten leestijd

Prioriteiten stellen in je werk: werk slimmer, niet harder

Door te weten wat echt belangrijk is en daarop te focussen, kun je je tijd en energie optimaal benutten. In dit blog ontdek je technieken om prioriteiten te stellen, de voordelen ervan en hoe een timemanagement training je kan helpen om je prioriteiten beter te bepalen.

Technieken om prioriteiten te stellen

Prioriteiten stellen kan soms een uitdaging zijn, maar met de juiste technieken wordt het een stuk gemakkelijker. Hier zijn enkele praktische tips:

 • Maak gebruik van de Eisenhower Matrix: Deze matrix, bestaande uit vier kwadranten (urgent en belangrijk, niet urgent en belangrijk, urgent en niet belangrijk, niet urgent en niet belangrijk), helpt je bij het categoriseren van je taken en het bepalen van de prioriteit. Richt je vooral op de taken in het kwadrant van urgent en belangrijk.
 • Stel SMART-doelen: Formuleer je doelen specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden. Dit helpt je om je te concentreren op de belangrijkste doelen en om gericht actie te ondernemen.
 • Identificeer je belangrijkste taken: Neem de tijd om te bepalen welke taken het meest bijdragen aan het behalen van je doelen en de gewenste resultaten. Focus je energie op deze taken en geef ze prioriteit.
 • Beoordeel de consequenties: Denk na over de gevolgen van het uitstellen of negeren van bepaalde taken. Hoe zullen ze je werk en resultaten beïnvloeden? Door dit inzicht kun je betere beslissingen nemen over waar je je tijd en energie aan wilt besteden.

De voordelen van prioriteiten stellen

Het stellen van prioriteiten biedt diverse voordelen die je helpen om effectiever en efficiënter te werken:

 • Betere focus: Door je te concentreren op de belangrijkste taken kun je je energie richten op wat echt belangrijk is. Je vermijdt versnippering en verbetert je productiviteit.
 • Effectiever beslissingen nemen: Het bepalen van prioriteiten stelt je in staat om weloverwogen keuzes te maken. Je kunt sneller beslissen welke taken je moet doen en welke je kunt delegeren of uitstellen.
 • Verminderde stress: Wanneer je weet wat echt belangrijk is en je je daarop richt, vermindert de stress die wordt veroorzaakt door overweldiging en gebrek aan richting. Je voelt je meer in controle en kunt met meer vertrouwen werken.

Grip op je werk met een timemanagement training

Wil je leren hoe je beter prioriteiten kunt stellen in je werk? Een timemanagement training zoals de training 'Grip op je werk' van Flipmonday is de perfecte oplossing. Tijdens deze training leer je effectieve technieken en strategieën om je prioriteiten te bepalen en je werk optimaal te organiseren.

Met 'Grip op je werk' krijg je:

 • Inzicht in je belangrijkste taken en doelen
 • Praktische tools en technieken om prioriteiten te stellen
 • Een waterdicht systeem om je werk te organiseren
 • Vaardigheden om effectief om te gaan met tijd en energie

Zo krijg je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om je werk slimmer aan te pakken en je prioriteiten effectief te stellen. Flip naar grip op je werk!

Deze auteur is geverifieerd.
Verified writer
Deelnemers aan een timemanagement training die praten en lachen.
Verkoopargument.
Waardering van de training.
Gratis deelnemen aan kennismakingstraining

HR en L&D professionals gezocht!

Herken jij je in de dingen hieronder?

 • Je bent HR professional bij een organisatie met >100 (kantoor-)medewerkers
 • Je zoekt manieren om werkdruk te verlagen 🤯
 • Je organisatie werkt met Microsoft Outlook (Windows)

Speciaal voor HR en L&D professionals is een beperkt aantal gratis trainingsplaatsen beschikbaar voor ‘Grip op je werk’. In aanmerking komen? Meld je hier aan.

Ja, ik wil gratis deelnemen