Werkgeluk
-
3
 minuten leestijd

Werk slimmer, niet harder: Ontdek de kracht van efficiëntie

In dit blog leer je technieken om slimmer te werken, ontdek je de voordelen ervan en wat het je oplevert. Daarnaast laten we je zien hoe een timemanagement training je helpt om meer gedaan te krijgen in minder tijd.

Technieken voor slimmer werken

Slimmer werken draait om het optimaliseren van je werkwijze en het benutten van je tijd en energie op de meest efficiënte manier. Voorbeelden van een aantal tactieken om slimmer te werken zijn:

 • Prioriteiten stellen: Identificeer de belangrijkste taken en focus je op wat echt waarde toevoegt. Stel doelen en bepaal welke activiteiten je het meest dichter bij die doelen brengen.
 • Delegeer en automatiseer: Leer loslaten en vertrouw op je team. Delegeer taken die anderen net zo goed of zelfs beter kunnen uitvoeren. Automatiseer repetitieve taken met behulp van tools en technologieën.
 • Time-blocking: Reserveer specifieke tijdsblokken in je agenda voor verschillende soorten taken. Geef prioriteit aan belangrijke projecten en creëer tijd voor ongestoorde focus.
 • Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding: Identificeer en minimaliseer bronnen van afleiding, zoals onnodige vergaderingen, heel vaak je e-mail checken en onbelangrijke meldingen. Bescherm je tijd en concentreer je op wat echt belangrijk is.
 • Optimaliseer je tools: Maak optimaal gebruik van digitale tools en software, zoals bijvoorbeeld Outlook en OneNote, om je workflow te stroomlijnen, taken te beheren en communicatie efficiënter te maken.

De voordelen van slimmer werken

Slimmer werken biedt talloze voordelen die je zowel professioneel als persoonlijk ten goede komen:

 • Verhoogde productiviteit: Door je werkprocessen te stroomlijnen en je tijd effectief te beheren, kun je meer gedaan krijgen in minder tijd.
 • Verminderde stress en verlaagde werkdruk: Door efficiënter te werken, kun je stressniveaus verminderen en meer controle ervaren over je werk.-
 • Verbeterde werk-privébalans: Slimmer werken helpt je om je tijd beter te verdelen tussen werk en privé, waardoor je meer ruimte hebt voor ontspanning en persoonlijke activiteiten.
 • Betere focus op belangrijke taken: Door je energie te richten op de belangrijkste taken, kun je betere resultaten behalen en je doelen effectiever nastreven.

Leer slimmer werken met een timemanagement training

Wil je de kunst van slimmer werken echt beheersen? De timemanagement training 'Grip op je werk' van Flipmonday helpt je daarbij. Deze training is specifiek ontworpen om je te helpen slimmer te werken en het maximale uit tools zoals Outlook en OneNote te halen. Tijdens de 'Grip op je werk' training leer je:

 • Efficiënte technieken om je workflow te organiseren en prioriteiten te stellen.
 • Hoe je Outlook optimaal kunt gebruiken om je taken, agenda, e-mail en projecten beter te beheren en communicatie te stroomlijnen.
 • Strategieën om afleidingen te minimaliseren en je focus te behouden.

Conclusie: Werk slim, niet hard

Kortom, de training 'Grip op je werk' geeft je de tools en kennis die je nodig hebt om slimmer te werken, je tijd effectiever te beheren en je productiviteit te verhogen.  Direct aan de slag? Meld je aan voor één van de open trainingen of neem contact met ons op om de mogelijkheden van een incompany training te bespreken.

Deze auteur is geverifieerd.
Verified writer
Deelnemers aan een timemanagement training die praten en lachen.
Verkoopargument.
Waardering van de training.
Gratis deelnemen aan kennismakingstraining

HR en L&D professionals gezocht!

Herken jij je in de dingen hieronder?

 • Je bent HR professional bij een organisatie met >100 (kantoor-)medewerkers
 • Je zoekt manieren om werkdruk te verlagen 🤯
 • Je organisatie werkt met Microsoft Outlook (Windows)

Speciaal voor HR en L&D professionals is een beperkt aantal gratis trainingsplaatsen beschikbaar voor ‘Grip op je werk’. In aanmerking komen? Meld je hier aan.

Ja, ik wil gratis deelnemen